Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Október 22. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

További lépésekkel csökkentenék a devizahitelesek számát?

További lépésekkel csökkentenék a devizahitelesek számát?

Újabb lépéseket fontolgat a kormány a lakossági devizahitelesek számának csökkentésére – írja az Index.

Úgy tudják, felmerült az is, hogy meghosszabbítják a végtörlesztés határidejét, de nem kizárt az sem, hogy egy állami közvetítőt állítanak fel, hogy az adósok könnyebben forintra válthassák deviza alapú hitelüket.

Az internetes oldalnak a nemzetgazdasági tárca megerősítette, hogy a kormány mindent megtesz a devizahitelesek számának csökkentése érdekében, a további megoldásokról és lehetőségekről pedig a végtörlesztők számának függvényében döntenek.

Figyelik a felmerülő problémákat

A kormány figyeli a végtörlesztéssel összefüggésben felmerülő problémákat, de az Országgyűlés feladata megoldani azokat – jelentette ki a kormányszóvivő. Giró-Szász András ezzel arra reagált, hogy egyes bankok lakossági jelzések szerint 10 százalékot meghaladó éves kamatra adnak forinthitelt a végtörlesztőknek és megpróbálják adminisztrációs eszközökkel is húzni az időt. A kormányszóvivő szerint azonban már elindult egyfajta verseny a bankok között az új ügyfelekért. (pr)

hírTV, MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket