Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2024. Szeptember 09. 07:43, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: átfegyvereztük a légierőt az elmúlt években

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: átfegyvereztük a légierőt az elmúlt években

Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett arra, hogy a Magyar Honvédség forgószárnyas és merevszárnyas repülőeszközei vadonatújak, új Airbus helikopterflotta épült ki, a Gripen flotta négy harcászati vadászbombázóval egészül ki és néhány nappal ezelőtt érkezett meg a brazil Embraer gyár KC 390-es szállító repülőgépe.

Szólt arról, hogy jövőre új sugárhajtású kiképző repülőgépek érkeznek, valamint folyamatosan állnak rendszerbe a légvédelem legkorszerűbb, világszínvonalú eszközei, amelyek a magyar légtér biztonságáról gondoskodnak.

A székesfehérvári Albatrosz Repülő Egyesület 29. alkalommal rendezi meg Székesfehérvár határában található repülőtéren a Börgöndi Légiparádét, melyen bemutatkozik a magyar repülés és a repülőeszközök, a Magyar Honvédség légiereje és földi alakulatai.

Az idei légiparádé széles választékot kínál, a motoros műrepülés területén Veres Zoltán MXS gépével, Vári Gyula - korábbi MIG 21-es és MIG-29-es pilóta - új gépével, egy JAK-55 géppel érkezett. Látható a magyar fejlesztésű Genaviation GenPro műrepülőgép, a Dolhai Krisztián tervezte Altus, amely már öt világrekordot repült, valamint a sugárhajtású L-29 Delfin kiképzőgép.

Az eseményen szerepel a magyar katonai repülést meghatározó két helikopter, a KA-26-os és a MI-2-es, a szolnoki alakulattól dinamikus és statikus bemutatót tart egy H145M helikopter, továbbá repül a magyar fejlesztésű HungaroCopter könnyűhelikopter is.

Címkék: honvédség, légierő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.