Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Május 28. 09:22, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Ötszáz percig olvassák a bibliát Sárospatakon

Ötszáz percig olvassák a bibliát Sárospatakon

Ötszáz perces biblia-felolvasást tartanak a sárospataki református gyülekezet tagjai vasárnap, a 10 órakor kezdődő istentisztelet után.

A reformáció ötszáz éves jubileuma alkalmából meghirdetett eseményen a helyi református közösség ötven tagja olvas fel a szentírásból - közölte az MTI-vel Mátyás Péter főgondnok.

Az istentisztelet után a gyülekezet átvonul a várudvarra, ahol megkezdik a felolvasást. A résztvevők előre megkapták az általuk tolmácsolandó igeszakaszt Fodor Ferenc lelkipásztortól.

A főgondnok elmondta: a felolvasás este fél nyolcig tart, akkor az esemény a debreceni Őrálló együttes koncertjével folytatódik a Makovecz-téren. A zenei program egy rövid időre megszakad, amikor az ifjúsági evangelizáció keretében a résztvevők meghallgatják Pál László tápiószőlősi lelkipásztor igehirdetését.

Címkék: biblia, Sárospatak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket