Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Május 02. 05:03, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nagy Futam - Kétszázötvenezer néző a budapesti autós parádén - FOTÓK

Nagy Futam - Kétszázötvenezer néző a budapesti autós parádén - FOTÓK

Kétszázötvenezer néző tekintette meg a helyszínen a budapesti Nagy Futamot - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A hétfői autós fesztiválra kilátogatók két aktív Forma-1-es pilótát láthattak a belvárosban: a világbajnoki címvédő Mercedes finn pilótája, Valtteri Bottas egy 2014-es vb-győztes autóval kápráztatta el a közönséget egy nappal azt követően, hogy Szocsiban megszerezte pályafutása első F1-es futamgyőzelmét. Az ausztrál Daniel Ricciardo - aki három éve már itt volt a Nagy Futamon - egy szintén világbajnok autóval, a 2011-es Red Bull-lal érkezett az eseményre.



A nézők láthattak pályaautókat, valamint autokrossz-, ralikrossz-, tereprali-, rali-, kamion- és drift-versenygépeket is.

Az ötödik alkalommal megrendezett Nagy Futam délelőtti és délutáni programjában bemutatót tartott még többek között három korábbi F1-es versenyző: az eddigi egyetlen magyar Forma-1-es pontszerző, Baumgartner Zsolt, az osztrák Karl Wendlinger, valamint Timo Glock, aki jelenleg a német túraautó-bajnokságban (DTM) szerepel. A német pilóta az esemény előtti sajtótájékoztatón megjegyezte, elismerésre méltó egy ilyen fesztivál megszervezése, hiszen a világ számos pontján, így például Németországban is nehezen tudna elképzelni egy hasonló bemutatót.

A DTM-es Nico Müller autója lángra kapott a kipufogó túlmelegedése miatt a délutáni etapban, ám a svájci versenyzőnek nem esett baja.



Michelisz Norbert privát túraautó-világbajnok az MTI-nek elmondta, élvezetes az útvonal, és a szurkolók számára tökéletesen megközelíthető.

"Gyakorlatilag a pálya minden pontján van kellő látvány és hanghatás" - közölte, hozzátéve, a bemutató nem a végsebességről szól, hanem arról, hogy közel hozza a nézőkhöz a versenyautókat: "Nem versenytempót autózva is különleges élmény Budapest belvárosában közlekedni versenyautóval, de a legjobb érzés a szurkolók közelsége."

Megemlítette, hogy fáradt, mivel vasárnap még Monzában versenyzett, majd autóba ült, és hazavezetve éjszaka érkezett meg Magyarországra. Kitért rá, a jövő hétvégi viadalon a Hungaroringen futamgyőzelem a célja.

Címkék: nagy futam

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket