Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Augusztus 08. 07:49, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Juhászra támadt egy medve az erdélyi Maros megyében

Juhászra támadt egy medve az erdélyi Maros megyében

Juhászra támadt egy medve szerdára virradóra az erdélyi Maros megyében, a férfit a két lábán sebesítette meg a nagyvad - közölte szerdán reggel a Maros megyei hegyimentő szolgálat.

A medvetámadás Marosliget (Dumbrava) közelében történt. A hajnali két órakor leadott segélyhívásra a palotailvai hegyimentő-szolgálat és a dédai rohammentő-egység (SMURD) is hamar a helyszínre érkezett. A mentősök a helyszínen ellátták az áldozatot, majd kórházba szállították.

A marosvécsi rendőrörs tájékoztatása szerint az áldozat egy 47 éves férfi, aki a Beszterce-Naszód megyei Kissajóról (Sieut) származik. A támadás idején a juhnyáj közelében tartózkodott - írta a Puctrul.ro.

Kovács Róbert, a Maros megyei hegyimentő szolgálat vezetője a Székelyhon hírportálnak úgy nyilatkozott, a juhász a juhnyájat próbálta védeni, amikor rátámadt a medve.

Romániában július elején egy 19 éves lány vesztette életét, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy medve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 08:56, vasárnap | Bulvár

Semjén Zsolt: menthetetlen, visszataszító és botrányos néhány pap közelmúltbeli botránya

Menthetetlennek, visszataszítónak és botrányosnak nevezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes annak a néhány papnak a közelmúltbeli botrányát, amelyek - mint mondta - \"az egyházat és a keresztény közéletet egyaránt megrázták\".

2024. Szeptember 13. 07:00, péntek | Bulvár

Az étterem kamerafelvételei alapján jött rá a NAV, hogy bevételeinek egy részét eltitkolja a cég

Nem is hinné, milyen agyafúrtak a NAV ellenőrei.

2024. Szeptember 10. 07:40, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve a horvátországi Plitvicei-tavaknál

Idősebb férfire támadt egy medve a Plitvicei-tavaknál Horvátországban, az őt ápoló orvosok szombat este közölték, a férfi állapota stabil - közölte internetes oldalán a horvát közszolgálati televízió (HRT).

2024. Szeptember 06. 08:26, péntek | Bulvár

A Nélküledet játssza a legújabb zenélő út Magyarországon

Hatvan és Lőrinci között, a 21-es főúton készült el Magyarország harmadik zenélő útburkolata