Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Július 26. 18:30, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Fülledt, meleg idő várható záporokkal a hétvégén

Fülledt, meleg idő várható záporokkal a hétvégén

A Forma 1-es Magyar Nagydíj idején is folytatódik a meleg, fülledt idő; vasárnap lesz a legmelegebb – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI megkeresésére.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a többórás napsütés mellett a következő három napon erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és akár több alkalommal is előfordulhat zápor, zivatar a térségben. Csapadék nagyobb eséllyel a délutáni órákban várható – írták, megjegyezve: „ennek mennyisége azonban eléggé bizonytalan, kis eséllyel akár felhőszakadás is előfordulhat”. Heves zivatar azonban csak minimális eséllyel alakulhat ki.

A hétvégén 33. alkalommal rendezik meg a Forma-1-es Magyar Nagydíjat a mogyoródi Hungaroringen.

Vasárnap már valamivel kisebb a csapadék valószínűsége, a jelenlegi kilátások alapján nagyobb esély van száraz futamra. A légmozgás legfeljebb élénk lehet, mindössze zivatar környezetében erősödhet meg a szél. Folytatódik a hőség, a hajnali 21-23 Celsius-fokról délutánra 31-33 fokig melegszik fel a levegő. Vasárnap lesz valószínűleg a legmelegebb idő - közölte a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket