Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2016. November 03. 07:41, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A születési dátumhoz igazítaná a kormány a vezetői engedély érvényességét

A születési dátumhoz igazítaná a kormány a vezetői engedély érvényességét

A születési dátumhoz igazítaná a vezetői engedélyek érvényességét a kormány egy a kormany.hu portálon szerdán megjelent, több kormányrendeletet módosító tervezet szerint.

Az egyes belügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló tervezet több kormányrendeletet módosítana, ezek között szerepel a közúti közlekedési igazgatási feladatokról is szóló kormányrendelet módosítása.

Ebben az áll: a vezetői engedély kiállításánál az érvényességet általában úgy kell meghatározni, hogy a lejárat hónapja és napja az egészségügyi érvényességi időponton belül megegyezzen az okmány birtokosa születési idejének hónapjával és napjával.

A fő szabály alóli kivétel, ha az orvosi vizsgálaton a meghatározott életkorra, vagy a külön jogszabályban meghatározott betegségekre tekintettel két évet meg nem haladó egészségi alkalmassági időt állapítanak meg a járművezetőnek.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás ezt a gyakorlatot az ügyfél kérésére alkalmazta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.